Advertentie

VS sparen Europese Unie van staalheffing

ArcelorMittal in Eisenhüttenstadt, Duitsland. ©BELGA

De Amerikaanse invoerheffingen op staal en aluminium gelden dan toch niet voor Europese bedrijven. Dat zegt Robert Lighthizer, de handelsgezant van Donald Trump.

Twee weken geleden dreigde de Amerikaanse president Donald Trump een mondiale handelsoorlog te ontketenen, toen hij importheffingen van 25 en 10 procent aankondigde op respectievelijk staal en aluminium. De Europese Unie dreigde terstond met tegenmaatregelen

Vandaag blijkt de soep een pak minder heet gegeten te worden. In de Amerikaanse Senaat zei Robert Lighthizer dat de importheffingen niet gelden voor staal en aluminium uit de EU. Ook Argentinië, Brazilië, Australië en Zuid-Korea worden vrijgesteld.  Eerder al liet Trump weten dat de importtarieven niet gelden voor buurlanden Canada en Mexico.

©Mediafin

De Europese Unie onderhandelde de afgelopen weken met de Amerikaanse regering over een vrijstelling. Europees Commissaris Cecilia Malmström en de Duitse minister van Economie Peter Altmaier hadden zich deze week ingezet om de uitzonderingspositie voor de EU-landen te bewerkstelligen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud