Werkloosheid eurozone blijft stabiel

De werkloosheid blijft stabiel. - ANP ©ANP

Het werklozenleger in de eurozone in januari bleef stabiel op 12 procent. Griekenland blijft het lelijke eendje in de statistieken.

De bloeding op de Europese arbeidsmarkt lijkt voorlopig gestelpt. In de maand januari van het nieuwe jaar bleef het werkloosheidspercentage stabiel op 12 procent in de gehele eurozone. Ook in het hele jaar 2013 lag het werkloosheidspercentage in de eurozone op dat peil. 2014 gaat dus verder waar 2013 eindigde. 

Het contrast met 2012 kan niet groter zijn. Over heel 2013 varieerde de werloosheid procentueel gezien amper, terwijl er in 2012 er een procentuele stijging was met 11 procent, van 10,7 naar 11,9 procent. Ook in de gehele Europese Unie - met 28 leden - stabiliseert de werkloosheid, op 10,8 procent. 

De lelijke eendjes in de statistieken zijn nog altijd Griekenland en Spanje. In Griekenland zitten 28 procent van de inwoners zonder werk. Dat zijn weliswaar data uit november, aangezien de Griekse cijferaars geen meer recente cijfers bezitten. In januari vorig jaar zaten 26,3 procent van de Grieken zonder job. Onder de 25 is de situatie nog schrijnender: 59 procent van de Griekse jongeren heeft geen werk. 

Spanje bekleedt de niet te benijden tweede plaats na Griekenland. 25,8 procent van de Spanjaarden hebben geen job. Toch is er bij Spanje wel een verbetering te merken. In januari vorig jaar zaten nog 26,5 procent Spanjaarden zonder werk. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud