'Conservatieve partij van Boris Johnson laat dreiging van brexit zonder deal vallen'

Boris Johnson wil zijn brexit-deal verdedigen in de verkiezingscampagne ©EPA

De Tories zouden in de campagne volop willen inzetten op de deal die Johnson sloot met de EU. Een scenario met een brexit zonder deal zou dan van tafel zijn.

De Britse Conservatieven laten een dreiging van een brexit zonder deal vallen in hun campagne voor de komende parlementsverkiezingen. Dat schrijft de krant The Times, op basis van het verkiezingsmanifest dat ze kon inkijken.

Het zou gaan om een koerswijziging voor premier Boris Johnson, die tot nu toe altijd verklaarde dat hij de brexit wil doorzetten, met of zonder deal met de Europese Unie.

Door nu te focussen op het akkoord dat met de EU werd afgesloten, zouden de Conservatieven zich een meer gematigd profiel aanmeten en zo kiezers kunnen afsnoepen van de LibDems die gekant zijn tegen de brexit, aldus the Times.

In verschillende interviews in de Britse media liet Boris Johnson ook weten niet geïnteresseerd te zijn in een samenwerking met Nigel Farage en diens ‘Brexit party’. Farage had Johnson opgeroepen om zijn deal met de EU overboord te gooien en samen met hem de brexit uit te voeren.

Nigel Farage wil dat premier Johnson zijn brexit-deal overboord gooit ©AFP

Eerder had Farage in een radio-interview van hemzelf met de Amerikaanse president Trump al duidelijk de boodschap gegeven dat de brexit-deal van Johnson niet goed was en Groot-Brittannië niet genoeg zeggenschap zou geven op de toekomstige handelsrelaties met de VS.

Bij de verkiezingen van 12 december hopen de Conservatieven op een meerderheid, waardoor ze het brexitakkoord in het Britse parlement kunnen laten goedkeuren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud