Corbyn excuseert zich voor nederlaag

Jermey Corbyn en zijn vrouw Laura Alvarez na het uitbrengen van hun stem vorige week in het noorden van Londen ©AFP

Labour-leider Jeremy Corbyn heeft zijn excuus aangeboden voor de enorme nederlaag die zijn partij leed tijdens de verkiezingen van donderdag.

De Britse oppositieleider deed dat in een open brief in de Britse krant Sunday Mirror en in verschillende andere Britse media. De Britse Labourpartij haalde 203 zetels, het slechtste resultaat sinds 1935. De conservatieve partij van premier Boris Johnson haalde ruim 140 zetels meer.

'We kwamen te kort en ik neem mijn verantwoordelijkheid daar voor op', zei hij tot zijn aanhangers. 'Ik wou het land waarvan ik hou, herenigen, maar het spijt me dat we het niet hebben gehaald'.

Ondanks de zware nederlaag zegt Corbyn 'trots te zijn dat zijn partij een boodschap van hoop heeft geboden tijdens de verkiezingen.' In zijn brief stelt hij verder dat 'het resultaat een zware slag was voor iedereen die zo wanhopig echte verandering wil in ons land'.

Hij haalt ook uit naar Boris Johnson en omschrijft de manier waarop de Britse eerste minister te werk ging als een 'onaflatende lastercampagne tegen Labour'.

Corbyn zei tijdens de verkiezingsnacht de komende tijd aan het roer te blijven staan bij Labour, als de partij een periode ingaat van reflectie. Maar hij zal de partij niet leiden bij de eerstvolgende verkiezingen. Hij wil binnen zes maanden vervangen worden. De zoektocht naar een nieuwe Labour-leider zou, volgens sommige media, in januari van start gaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud