Advertentie

Reynders speelt finale voor topjob bij Raad van Europa

Didier Reynders gaf op het MR-verkiezingscongres nog het beste van zichzelf, maar heeft zijn zinnen toch vooral gezet op een topjob bij de Raad van Europa. ©BELGA

De kandidaturen van Didier Reynders en de Kroatische Marija Pejcinovic Buric zijn weerhouden voor de topjob van secretaris-generaal van de Raad van Europa. Dat besliste het comité van ministers.

De Raad van Europa kondigt op zijn website aan dat twee van de vier kandidaten zijn weerhouden voor de post van secretaris-generaal.

Het gaat tussen onze minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en de Kroatische Marija Pejcinovic Buric. Dat besliste het comité van ministers van Buitenlandse Zaken van de raad.

De andere topkandidaat was voormalig Litouws premier Andrius Kubilius, maar die zit niet meer in de race. Ook de Griekse minister van Buitenlandse Zaken Dora Bakoyannis had kort voor de deadline haar kandidatuur ingediend, maar ook zij doet niet meer mee.

Minister sinds 1999

De beslissing valt tijdens de parlementaire vergadering van de Raad van Europa, van 24 tot 28 juni.

Ondertussen doet Didier Reynders nog mee aan de verkiezingen van 26 mei. Hij trekt de MR-Kamerlijst in Brussel, waar de Franstalige liberalen het moeilijk hebben.

Reynders is sinds 1999 onafgebroken minister, maar wil de Belgische politiek vaarwel zeggen als hij secretaris-generaal van de Raad van Europa kan worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud