Advertentie
opmerkelijk

Russische hackers mikken op Macron

De onafhankelijke presidentskandidaat Emmanuel Macron zou in het vizier lopen van Russische hackers. ©REUTERS

Het is niet duidelijk of de hackers de informaticasystemen van de centrumpoliticus zijn binnengedrongen.

Een groep Russische hackers, vermoedelijk gelieerd aan het Kremlin, hebben een aanval op de informaticaplatformen van presidentskandidaat Emmanuel Macron ondernomen. Dat maakte de beveiligingsfirma Trend Micro bekend.

De groep Pawn Storm, ook bekend als Fancy Bear of APT28, zou via verschillende websites gepoogd hebben om de e-mails van Macron te hacken.

De groep is zeker geen onbekende. Ze heeft onder meer aanvallen uitgevoerd tegen TV5Monde en de Duitse Bondsdag in april 2015.

Rusland ontkent

In de VS zou de groep de e-mails van de Democratische Partij onderschept hebben. Op die manier poogde ze de campagne van Hillary Clinton te ondermijnen en Donald Trump te laten winnen.

Bij de aanval op de informaticasystemen van Macron is het niet bekend of de Russen in hun opzet geslaagd zijn. Het is geweten dat het Kremlin liever Marine Le Pen of François Fillon zag winnen dan Emmanuel Macron.

Het Kremlin onkent formeel: ‘Welke hackers? Van welke oorsprong? Waarom Rusland? Dit doet me denken aan de licht geuite beschuldigingen vanuit Washington’, liet de woordvoerder van het Kremlin weten.

De Franse overheid vreesde al langer een cyberaanval

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud