Advertentie

Grote Japanse krant roept op tot annulatie Olympische Spelen

Op minder dan twee maanden voor de Olympische Spelen blijft het verzet tegen de Spelen groot. ©EPA

Asahi Shimbun, een van de grootste kranten in Japan en tevens sponsor van de Olympische Spelen, roept op de Spelen in Tokio te annuleren.

Asahi Shimbun is de eerste grote krant die stelling neemt, nadat eerder enkele regionale kranten hadden opgeroepen om de Spelen, die over twee maanden plaatsvinden, te schrappen.

Kanttekening: Asahi Shimbun is een meer links georiënteerde krant die wel vaker kritiek heeft op het beleid van de regering-Suga. 'Wij vinden het in deze crisis niet opportuun dat de Spelen plaatsvinden en roepen de regering op ze te annuleren', schrijft de krant in haar edito.

Bloomberg wijst er fijntjes op dat de Olympische Spelen 'geen democratie' zijn en de uiteindelijk beslissing in handen is van een gremium van zo'n 100 'sportambassadeurs'. 

Het verzet tegen de Spelen groeit wel, aangevuurd door de spartelende zorgsector en de amper gevaccineerde Japanse bevolking. Maar voor het In­ter­na­ti­o­naal Olym­pisch Co­mi­té (IOC) en het organisatiecomité spelen ook trots en financiële en geopolitieke belangen. ‘The Games must go on’, klinkt het.

EVS

De ontwikkelingen zullen met argusogen gevolgd worden bij EVS  in Luik. De beeldtechnologiegroep die de uitzending van de Olympische Spelen mee verzorgt, stelde vorige week een winst tussen 110 en 120 miljoen euro in het vooruitzicht, op voorwaarde dat de Spelen plaatsvinden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud