Passagiersvliegtuig neergestort in Pakistan

Een toestel van de maatschappij Pakistan International Airlines (PIA) stortte vrijdag neer in een residentiële wijk van Karachi. ©EPA

Een passagiersvliegtuig met ruim 100 mensen aan boord is vrijdag neergestort in een woonwijk in de Pakistaanse stad Karachi. De crash gebeurde toen het toestel wilde landen op een vliegveld bij de stad.

De oorzaak van de vliegramp is nog niet bekend. Het gaat om een toestel van Pakistan International Airlines, een Airbus 320 die was vertrokken uit de Pakistaanse stad Lahore. 'Het vliegtuig PK 8303 met 99 passagiers en acht bemanningsleden is neergestort', zei een woordvoerder van de nationale luchtvaartmaatschappij.

Het Pakistaanse leger heeft het gebied afgezet en is ter plaatse om hulp te bieden. De lokale tv-zender Geo toont beelden van de plek, een dichtbevolkt gebied. Ambulances proberen zich een weg te banen door de straten, een dikke zwarte rookwolk hangt boven de plek van de rampsite. Gewonde mensen worden uit het puin van ingestorte huizen gehaald.

 

Het ongeluk volgt enkele dagen nadat Pakistan de commerciële vluchten weer heeft hervat, nadat de vliegtuigen aan de grond werden gehouden tijdens de lockdown vanwege de corona-epidemie. De crash komt ook op het moment dat de Pakistanen zich voorbereiden op het einde van de islamitische vastenmaand ramadan en het begin van het Suikerfeest.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud