Donald Trump maakt comeback op sociale media

©REUTERS

Donald Trump maakte zijn comeback op sociale media via het platform Gab, dat bekend staat als een ontmoetingsplek voor extreemrechts

Het is voor het eerst in een maand tijd dat Donald Trump, de ex-president van de VS, een bericht plaatste op sociale media. Begin januari werd hij – na de bestorming van het Capitool - op Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat en andere media geblokkeerd en zelfs gebannen.

Bij zijn comeback op Gab plaatste hij geen persoonlijk bericht, maar enkel een brief van zijn advocaten waarin hij van leer trekt tegen de afzettingsprocedure – ‘een PR-stunt’ - tegen hem.

Met Gab heeft Trump een nieuw megafoon gevonden. Hij heeft er zowat anderhalf miljoen volgers, een pak minder dan de 88 miljoen die hij had op Twitter.

Gab staat naar eigen zeggen voor absolute vrije meningsuiting. Terwijl platformen als Twitter inspanningen leveren om berichten te factchecken, gebeurt dat bij Gab niet. Het lokte daardoor veel complotdenkers en extreemrechtse figuren. Gab werd in 2016 opgericht door Andrew Torba.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud