Politie schiet zwarte tiener neer vlakbij Ferguson

De dood van Michael Brown en Eric Garner leidde weken geleden al tot massale protesten. ©Photo News

Weken nadat in de Amerikaanse staat Missouri straatprotesten uitbraken nadat een politieman de ongewapende zwarte tiener Michael Brown doodschoot, is er opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen bij politiegeweld. De sfeer is er opnieuw bijzonder gespannen.

Bij de schietpartij in St. Louis-buitenwijk Berkeley - op 3 kilometer van Ferguson - kwam ditmaal de 18-jarige Antonio Martin om het leven. Volgens de politie schoot de agent die betrokken was omdat er een wapen werd getrokken. 

Rond de plaats van de schietpartij - een tankstation - verzamelt zich momenteel  een massa mensen. De sfeer is er grimmig. De politie zette al traangas in, nadat omstanders met stenen begonnen gooien. Een winkel aan de overkant van de straat werd al vernield.

Damn. #AntonioMartin pic.twitter.com/GL85zv5ail— Charles Wade (@akacharleswade) December 24, 2014

In Missouri brak weken geleden al een massaal straatprotest uit na de dood van tiener Michael Brown. Die werd in de stad Ferguson neergeschoten door een blanke agent, ondanks het feit dat hij ongewapend was. De agent werd niet vervolgd.

Die protesten tegen racisme bij de politie zwollen aan doorheen de VS, nadat ook de dood van een andere zwarte man, Eric Garner, onbestraft bleef. Een volksjury besliste dat er onvoldoende bewijs was tegen de agent die Garner in een wurggreep nam, ook al werd dat incident helemaal gefilmd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud