Reddit en Twitch bannen haatdragende Trump-aanhangers

Een groot forum van Trump-aanhangers werd geband van Reddit door haatdragende en racistische taal. ©REUTERS

Reddit heeft een kanaal gebannen dat gebruikt werd door aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump. De gebruikers van het kanaal zouden racistische en haatdragende taal hebben gebruikt. Ook Twitch heeft Trumps kanaal tijdelijk geschrapt.

Reddit, een online nieuws- en discussieplatform dat bekendstaat om de vele racistische en haatdragende commentaren, bant een forum dat gebruikt wordt door aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump.

2.000
geschorste groepn
Reddit bant zo'n 2.000 groepen voor haatdragende en racistische taal.

Het kanaal r/The_Donald zou volgens CEO Steve Huffman inhoud posten die niet strookt met de richtlijnen van het forum en voldeed niet aan ‘de meest elementaire verwachtingen’. ‘Meningen uit het hele politieke spectrum zijn toegestaan op Reddit. Maar alle gemeenschappen moeten dat binnen onze regels en te goeder trouw doen, zonder uitzondering’, zegt Huffman.

Eerder deze maand besloot het bedrijf werk te maken van betere richtlijnen over toegelaten content. Naast het kanaal van Trump-aanhangers worden zo’n 2.000 groepen gebannen. Ook het extreemlinkse kanaal r/ChapoTrapHouse is offline.

Twitch

Ook Twitch, het livestreamingplatform van Amazon, heeft Trumps kanaal tijdelijk verbannen omwille van haatdragende taal. ‘Haatdragend gedrag is niet toegelaten op Twitch. In lijn met ons beleid is het kanaal van president Trump tijdelijk geschorst door een aantal commentaren tijdens de stream. De aanstootgevende inhoud is verwijderd’, zegt een woordvoerder van het bedrijf. Het gaat onder andere over een filmpje van een rally uit 2016 waarbij de president zei dat Mexico verkrachters stuurde naar de VS.

In lijn met ons beleid is het kanaal van president Donald Trump tijdelijk geschorst door een aantal commentaren tijdens de stream.
Twitch
Livestreamplatform van Amazon

Twitch wordt voornamelijk gebruikt voor het streamen van videogames en om te chatten met andere gebruikers. Daarnaast heeft Twitch ook kanalen voor sport, muziek en politiek. Vorige maand had Twitch meegedeeld nieuwe richtlijnen uit te vaardigen tegen intimidatie ter bescherming van minderheden.

Trumps aanwezigheid op sociale media wordt sinds de opkomst van de Black Lives Matter-beweging almaar meer onder de loep genomen. Twitter plaatste onlangs enkele keren een waarschuwing bij de tweets van de president.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud