Trump: 'Ik ben een stabiel genie'

'Al mijn hele leven zijn mijn twee grootste kwaliteiten dat ik mentaal stabiel ben en ik heel slim ben’, zegt de Amerikaanse president Donald Trump. ©AFP

In drie tweets heeft de Amerikaanse president Donald Trump gereageerd op het boek dat het spraakmakende boek dat journalist Michael Wolff over hem heeft geschreven.

In zijn boek ‘Fire and Fury’ schetst Michael Wolff op basis van 200 interviews een vernietigend beeld van Donald Trump. De Amerikaanse journalist plaatst grote vraagtekens bij competentie van de Amerikaanse president. Zo noemen medewerkers van het Witte Huis hem mentaal niet stabiel.

In drie tweets reageert Trump op het boek. ‘Al mijn hele leven zijn mijn twee grootste kwaliteiten dat ik mentaal stabiel ben en ik heel slim ben’, schrijft hij.

'Succesvolle zakenman'

De Republikein wijst erop dat ook Hillary Clinton, zijn Democratische uitdaagster bij de presidentsverkiezingen van november 2016, heeft geprobeerd hem weg te zetten als een gek. ‘Crooked (oneerlijke, red.) Hillary speelde ook al die kaart en zij ging zoals iedereen weet roemloos ten onder.’

Trump wijst erop dat hij ‘eerst een zeer succesvolle zakenman was, dan een top-tv-ster en uiteindelijk Amerikaans president bij zijn eerste poging’. ‘Ik denk dat dat niet alleen getuigt van slimheid, maar van genialiteit. Een zeer stabiel genie.

Eerder probeerde Trump de verschijning van het boek via de rechter tegen te houden, maar dat is hem niet gelukt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect