Uitschakeling VS op WK voetbal dure grap voor Fox

©Photo News

De onverwachte uitschakeling van de Verenigde Staten voor het wereldkampioenschap voetbal, is een forse streep door de rekening van 21st Century Fox.

Het Amerikaanse mediaconcern van Rupert Murdoch tastte diep in de buidel en telde maar liefst 200 miljoen dollar neer voor de uitzendrechten in de VS van het WK Voetbal. Maar nu de Stars and Stripes niet zullen wapperen op het toernooi, zullen Amerikaanse kijkers en vooral adverteerders, die de voornaamste inkomensbron zijn, naar verwachting minder happig zijn.

Kruis

Na de onverwachte nederlaag van de Verenigde Staten dinsdag tegen Trinidad en Tobago met 2-1 konden de Amerikanen dinsdag een kruis maken over hun WK. Ze zullen volgend jaar in Rusland voor het eerst sinds 1986 niet aantreden op het toernooi. Na het laatste fluitsignaal ging het aandeel van 21st Century Fox dan ook met schier 3 procent naar beneden.

De kwalificatieresultaten veranderen niets aan de passie van Fox Sports voor het grootste sportevenement ter wereld.
Fox Sports

In een reactie blijft Fox Sports zelf positief. 'De kwalificatieresultaten veranderen niets aan de passie van Fox Sports voor het grootste sportevenement ter wereld', luidt het. 'Hoewel de VS werden uitgeschakeld, bemachtigden de grootste sterren ter wereld van Lionel Messi tot Cristiano Ronaldo diezelfde dag hun ticket naar Rusland en zullen ze strijden tegen teams zoals Mexico en Engeland, die een massale aanhang hebben in Amerika.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content