Advertentie

Donald Trump knoopt zeges aan elkaar voor Super Tuesday

Donald Trump haalde zaterdag achtereenvolgens een zege binnen in Michigan, Missouri en Idaho. ©AFP

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump blijft de zeges aan elkaar rijven. Zijn enige concurrente, Nikki Haley, haalde in Michigan zelfs geen afgevaardigde binnen.

Donald Trump blijft de overwinningen aan elkaar rijgen bij de Amerikaanse voorverkiezingen voor de republikeinen. Zaterdag kreeg de voormalige VS-president de Republikeinse partijconventie in Michigan volledig achter zich. Hij haalde alle 54 afgevaardigden binnen.

Later op de dag leidde Trump ook de dans in Missouri en Idaho. In beide staten wordt niet gestemd in kiesbureaus maar op partijbijeenkomsten die bekend staan als caucussen. De enige overgebleven rivaal binnen de partij, de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Nikki Haley, kreeg iets minder dan 14 procent van de stemmen.

De komende dagen volgen nog voorverkiezingen in Washington D.C. en in North Dakota. Komende dinsdag is het Super Tuesday, dan staan er voorverkiezingen op het programma in vijftien staten, goed voor ruim een derde van alle afgevaardigden in één klap.

De 52-jarige Haley maakt geen kans meer om Donald Trump te verslaan, maar blijft wel doorgaan als kandidaat. De Republikeinse conventie die beslist over de nominatie, staat gepland voor half juli.

De presidentsverkiezingen zelf vinden begin november plaats. Bij de Democraten wil zittend president Joe Biden zich kandidaat stellen voor nog een ambtstermijn. Hij heeft geen serieuze rivalen in de interne race van zijn partij. Een recente peiling van de New York Times toont dat Trump van de twee kandidaten wel de overhand heeft.

De juridische zorgen van de republikeinse kandidaat-president tasten wel het privé-fortuin van Donald Trump aan. De impact van de miljoenenboetes doet zich stilaan voelen in de campagne.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.