Advertentie

'20.000 ebolagevallen tegen november'

Door de temperatuur te nemen kan ebola sneller worden opgespoord. ©REUTERS

Indien er niet dringend maatregelen worden genomen, stijgt het aantal ebolabesmettingen tegen november tot 20.000 in West-Afrika. Dat zeggen experts van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Het aantal besmettingen zal dus nog verdriedubbelen, zo voorspellen de wetenschappers in de New England Journal of Medicine. Momenteel zijn er 5.800 mensen besmet in Sierra Leone, Guinee en Liberia. Er stierven in totaal al 2.800 mensen.

'Deze exponentiële groei in de drie getroffen landen is vooral een gevolg van de inadequate gezondheidssysteem en de ontoereikende maatregelen die worden genomen om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen', zegt Christopher Dye van het WHO. In Nigeria, waar het gezondheidssysteem veel beter ontwikkeld is, blijft het aantal besmettingen beperkt.

1 miljard dollar

Volgens de VN-organisatie zijn de experimentele medicijnen niet voldoende voor handen tijdens de komende maanden en zullen ze dus geen rol spelen in de huidige strijd tegen de ziekte. De WHO wil daarom het achterhalen van de besmettingskettingen verbeteren alsook het isoleren van de patiënten en de verzorging in de ziekenhuizen. Daarnaast moeten de lokale overheden meer betrokken worden bij de aanpak en moet de internationale hulp toenemen.

De VN berekende dat er ongeveer 1 miljard dollar nodig is de komende zes maanden voor medische, economische en voedselhulp in de zwaarst getroffen gebieden.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud