36 christenen gedood bij aanslag in Kenia

Inwoners van Mandera herdenken de slachtoffers van de aanval op een bus vorige week. ©EPA

In het noorden van Kenia heeft een brutale aanslag plaatsgevonden op een groep arbeiders. De aanvallers deelden de mannen op in een groep moslims en een groep niet-moslims. De christenen werden koelbloedig afgemaakt.

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag werden de arbeiders uit hun tenten gehaald, niet ver van de steengroeve waar ze aan de slag waren, bij het drielandenpunt tussen Kenia, Ethiopië en Somalië. Op brutale wijze werden de mannen vervolgens op basis van religie opgedeeld. De christenen werden van dichtbij doodgeschoten.

De aanslag werd nog niet opgeëist, maar de fundamentalistische groepering Al Shabaab staat in de streek bekend om dit soort brutale aanvallen. Vorige week vermoordde de organisatie er nog 28 niet-moslims bij een aanslag op een bus.

Sinds 2011 vindt de ene aanslag na de andere plaats in Kenia. Dat jaar stuurde Kenia troepen naar buurland Somalië – de thuisbasis van Al Shabaab – om de groepering er bij de wortels aan te pakken. De christelijke inwoners van Kenia – vooral afkomstig uit het Zuiden van het land – moeten dat ontgelden.

De grootste aanslag tot nog toe was die bij het Westgate shopping center in de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Daarbij kwamen 67 mensen om het leven. Ook de kuststreek van Kenia werd dit jaar al meermaals getroffen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud