Aanhoudingsbevel tegen 'Witte Weduwe' na gijzeling Kenia

Een foto van Samantha Lewthwaite staat op de website van Interpol ©Reuters

Interpol heeft donderdag aangekondigd op verzoek van Kenia een internationaal aanhoudingsbevel te hebben uitgevaardigd tegen de Britse Samantha Lewthwaite wegens beschuldigingen die tot 2011 terugkeren. Haar naamt valt ook bij de bloedige gijzeling van het winkelcentrum Westgate in Nairobi vorig weekeinde.

De 29-jarige Samantha Lewthwaite staat ook bekend als Natalie Webb of de 'Witte Weduwe'. Kenia zoekt haar voor het bezit van explosieven en samenzwering voor het beramen van een misdaad.

De Britse pers noemt de vrouw ook als mogelijke medeplichtige in het door een commando van Somalische al-Shabaab uitgevoerde gijzeldrama. De Keniaanse autoriteiten verspreiden daaromtrent contradictorische informatie.

Volgens de Zuid-Afrikaanse minister van Binnenlandse Zaken Naledi Pandor heeft de Britse gefraudeerd om een Zuid-Afrikaans paspoort onder de naam van Natalie Faye Webb te kunnen krijgen. De vrouw is in 2008 in Zuid-Afrika aangekomen en kreeg een paspoort in Durban. De laatste keer dat de Zuid-Afrikaanse autoriteiten een spoor van gebruik van het paspoort vonden was in februari 2011. Het document is nu geannuleerd.

Bij het drama zijn volgens voorlopige officiële cijfers 67 doden gevallen. Het Rode Kruis gewaagt van meer dan zestig vermisten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud