België verkoopt vastgoed in Congo

De residentie van de Belgische ambassadeur in Kinshasa (foto) staat niet te koop. Een half dozijn andere Belgische publieke eigendommen wél. ©BELGA

België zet zeven eigendommen te koop in de Democratische Republiek Congo. Daartussen zitten twee verdiepingen in de Belgische ambassade.

De betrokken eigendommen staan opgelijst op de internetsite van de Administratie Patrimoniumdiensten van de FOD Financiën. In de hoofstad Kinshasa gaat het om een 'concessie met villas, hangaren en bijgebouwen', een residentiële villa en 'kantoren op 9de en 10de verdieping 'in een commercieel en residentieel gebouw'.

Dat blijkt het gebouw te zijn dat voorlopig nog de Belgische ambassade huisvest. België wil tegen eind volgend jaar een nieuwe ambassade bouwen op een 1,3 ha groot terrein in Kinshasa, dat het kocht van het voormalige Sabena.

Ons land zet ook eigendommen te koop in Goma (drie gebouwen in totaal), Bukavu (de oude kanselarij van het Belgisch consulaat) en de havenstad Matadi (terrein waar vroeg het Belgisch consulaat stond).

België hoopt in totaal minstens 4 miljoen euro binnen te rijven via de verkoop van de betrokken eigendommen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud