'Boko Haram richt bloedbad aan in Nigeriaans grensstadje'

In mei voerde Boko Haram al een aanval uit op Gamboru Ngala, waarbij toen de markt werd platgebrand. ©AFP

Islamistische opstandelingen van Boko Haram hebben talrijke inwoners van het Nigeriaanse grensstadje Gamboru Ngala vermoord. Dat meldden getuigen zaterdag aan het Franse persagentschap AFP.

Strijders van de rebellengroep veroverden afgelopen week Gamboru Ngala, een plaatsje aan de grens met Kameroen in het noordoosten van Nigeria. Duizenden inwoners sloegen op de vlucht naar het buurland.

'Ze slachten de mensen af als kippen', aldus Sidi Kyarimi, een gevluchte inwoner. 'Ze begonnen met gerichte moorden en nadien gingen ze over tot een bloedbad.' Onder de slachtoffers is ook de hoogste islamitische geestelijke van het stadje, klinkt het.

'Ze dreigen iedereen te vermoorden die weigert de stad te verlaten. Ze zeggen dat het onze thuis niet is', aldus de getuige.

De radicale islamisten vielen de stad in de staat Borno in mei al aan en doodden toen meer dan 300 burgers. Bij de recente inname van de stad Gwoza, die vorige zondag werd uitgeroepen tot een deel van het 'islamistisch kalifaat', werden eveneens honderden burgers gedood.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud