Bomauto maakt bijna 100 slachtoffers in Mogadishu

Hulpdiensten brengen een gewonde naar het Medina-ziekenhuis in Mogadishu. ©EPA

Bij een aanslag met een bomauto in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn bijna 100 mensen omgekomen. Daarnaast zijn er tientallen gewonden.

De krachtige ontploffing, veroorzaakt door een met explosieven gevulde vrachtwagen, deed zich voor aan een controlepost voor bussen in een drukke wijk van de Somalische hoofdstad.

De politie sprak aanvankelijk van 20 dodelijke slachtoffers, maar de balans liep al snel op. Volgens de politie kwamen bij de aanslag tegen de 100 mensen om het leven. Heel wat scholieren lieten het leven maar ook een 15-tal politieagenten.

Er raakten daarnaast 70 mensen gewond.

Somalische veiligheidsdiensten op de plaats van de aanslag in Mogadishu ©REUTERS

‘Omdat er veel mensen, en vooral veel scholieren, in de buurt waren, was de aanslag verwoestend’, zei een getuige aan het Franse persbureau AFP. ‘Het enige wat ik kon zien waren dode lichamen, waarvan er sommige onherkenbaar waren verbrand’, zei een andere getuige.

De bomaanslag is nog niet opgeëist. Somalië wordt al langer geteisterd door aanslagen van al-Shabaab, de aan al-Qaida gelinkte groepering die de Somalische regering wil omver werpen. De groepering werd in 2011 uit de Somalische hoofdstad verdreven, maar voert vanuit de plattelandsgebieden nog vaak guerrilla-acties uit tegen doelen van de overheid of tegen burgers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud