Advertentie

Brussels Airlines enige link met vergrendeld Sierra Leone

Sierra Leone sluit de grenzen voor de ebola-uitbraak. ©REUTERS

Sierra Leone heeft de grenzen met Liberia en Guinee gesloten om de verdere verspreiding van het dodelijke ebola-virus tegen te houden. Dat melden woordvoerders van het leger. Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines blijft zo de enige link met het land.

De ebola-epidemie grijpt in het westen van Afrika nog altijd wild om zich heen. Volgens de laatste schattingen van de World Health Organization (WHO) zijn er al 2.811 mensen overleden aan het dodelijke virus. Sinds de ziekte uitbrak in Guinee zijn er al 5.864 gevallen vastgesteld. Maar de tol kan nog veel hoger oplopen. Volgens een studie van het US Center for Disease Control and Prevention (CDC) kunnen er tegen januari 2015 tussen de 550.000 en 1,4 miljoen gevallen zijn. 

Sierra Leone gaat alleszins over op de drastische maatregelen. Het land besliste vorige week al om alle inwoners te vragen om vrijdag en zaterdag thuis te blijven. Maar dinsdag maakte het leger een minstens even stringente maatregel bekend: de militairen zijn naar de grensposten met Liberia en Guinee - de andere getroffen landen - gestuurd om de grenzen volledig af te grendelen. 

Als we nu zouden stoppen met de vluchten nu de grenzen dicht zijn, valt het land helemaal ten prooi
Geert Sciot
Woordvoerder Brussels Airlines

Het is opvallend dat de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zo overblijft als enige echte link met het land. Brussels Airlines blijft zijn vluchten verderzetten en volgens woordvoerder Geert Sciot is dat ook 'absoluut noodzakelijk'. 'We krijgen van de Wereldgezondheidsorganisatie de vraag om te blijven vliegen omdat wij cruciaal zijn in het overplaatsen van medische teams en kritische cargo. Als we zouden stoppen met de vluchten nu de grenzen gesloten zijn zou het land verder helemaal ten prooi vallen van de crisis'. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud