Advertentie

Brussels Airlines past vluchten aan voor ebola

©BELGA

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaat haar vluchten naar de door ebola getroffen landen in West-Afrika anders organiseren. De beslissing komt er na druk van vakbonden en personeel, die bang zijn voor besmetting met het dodelijke virus. Het personeel mag echter geen vluchten weigeren uit vrees voor zijn persoonlijke veiligheid.

Bij vluchten op West-Afrika is het gebruikelijk dat de vliegcrew overnacht in landen als Sierra Leone, waar ebola momenteel veel slachtoffers maakt. Volgens de vakbonden is het veiligheidsrisico te groot om het personeel in de gevarenzone te laten verblijven. De directie besliste daarom de vluchten anders te organiseren en het personeel te laten slapen in veiliger gebied. Mogelijk wordt gekozen voor Gambia.

Het ebolavirus is mogelijk voor het eerst sinds de recente opstoot van de aandoening buiten Afrika opgedoken. In Saudi-Arabië is er wellicht een man aan gestorven. Hij was onlangs nog op zakenreis geweest in Sierra Leone en werd maandag in kritieke toestand binnengebracht in een ziekenhuis in de havenstad Jeddah. De ebola-epidemie in West-Afrika is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de ergste en dodelijkste in de geschiedenis van de ziekte. Er zijn intussen al ongeveer 900 mensen aan de ziekte overleden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud