Advertentie

Doden bij verjaardag Egyptische revolutie

Demonstraties in Caïro liepen zondag uit op incidenten tussen betogers en ordetroepen. ©REUTERS

Bij protesten ter gelegenheid van de vierde verjaardag van het uitbreken van de revolutie in Egypte, zijn zondag zeker elf mensen omgekomen.

Duizenden Egyptenaren zijn zondag de straten opgegaan om de vierde verjaardag te vieren van het begin van de revolutie tegen het regime van Hosni Moebarak. Vooral aanhangers van de inmiddels verboden Moslimbroederschap gingen demonstreren.

De aanhangers van de afgezette president Mohamed Mursi bliezen verzamelen in de buurt van het Tahrirplein in Caïro. Dat was vier jaar geleden het centrum van de revolutie. Een Qatarese sjeik riep de sympathisanten van Mursi op zich te laten horen. Volgens de sjeik is de afgezette president 'de legitieme leider van Egypte'.

De Egyptische autoriteiten hadden zware veiligheidsmaatregelen getroffen. Het Tahrirplein werd afgezet en onder meer met traangas moesten de demonstranten in bedwang worden gehouden. De autoriteiten namen die maatregelen omdat de protesten vorig jaar uit de hand liepen. Tientallen betogers werden toen gedood op het Tahrirplein.

Ook zondag verliepen de demonstraties niet zonder incidenten. Volgens de Egyptische veiligheidsdiensten kwamen zeker elf mensen om het leven. Verschillende anderen raakten gewond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud