Ebola-patiënten vluchten in Liberia

Medewerkers van Artsen zonder Grenzen proberen ebola-slachtoffers zo goed mogelijk te helpen in West-Afrika. ©AFP

In Liberia zijn 17 ebola-patiënten uit een quarantainepost gevlucht. Ze hebben het ziekenhuis in een arme wijk van de hoofdstad Monrovia zaterdagavond verlaten met hulp van burgers die het ziekenhuis waren binnengedrongen. Dat berichtte de krant Front Page Africa zondag.

Onder de patiënten zijn bevestigde gevallen van ebola. De wijk West Point is dichtbevolkt, telt ongeveer 75.000 mensen en ligt nabij het stadscentrum van Monrovia.

Nu wordt gevreesd dat de gevluchte patiënten andere mensen kunnen besmetten. Het ministerie van Gezondheid had eerder bericht de hele wijk onder quarantaine te plaatsen. Zo wil de overheid verhinderen dat de inwoners naar andere gebieden trekken.

'We zullen levensmiddelen en andere goederen naar West Point brengen, voor de maatregel van kracht wordt', klonk het. Vele burgers reageerden woedend op de aankondiging.

Het West-Afrikaanse Liberia is een van de landen dat het ergst door de epidemie is getroffen. Meer dan 400 mensen zijn daar al aan het virus gestorven, blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud