Eerste ebolageval vastgesteld in Senegal

In luchthavens wordt de alertheid verhoogd ©AFP

De Senegalese minister van Volksgezondheid heeft vrijdag bevestigd dat er in zijn land een eerste ebolageval is vastgesteld. Senegal is zo het vijfde West-Afrikaanse land dat door het virus wordt getroffen.

De patiƫnt zou een jongeman zijn die vermoedelijk in Guinee het virus heeft opgelopen. Hij werd meteen in quarantaine geplaatst. Senegal had grote voorzorgsmaatregelen genomen en de grenzen met de getroffen landen gesloten.

Ook in ons land is er opschudding over een mogelijke besmetting met het virus. Een medewerker van Artsen Zonder Grenzen zit in quarantaine. De man maakte deel uit van een team dat ebola bestrijdt in West-Afrika.

Ander virus

De huidige ebola-uitbraak begon in Guinee en kostte wereldwijd al aan ongeveer 1.500 mensen het leven. Ook Sierra Leone, Liberia en Nigeria werden al getroffen.

Even was er sprake dat ook in Congo ebola was vastgesteld - de overheid bevestigde het zelfs - maar dat werd nog niet bekrachtigd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Die vermoedt dat het om een ander virus gaat dat niets met de ebola-uitbraak in West-Afrika te maken heeft.

Het zal hoe dan ook nog maanden duren vooraleer de uitbraak weer onder controle is, voorspelt de WGO.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud