Egypte klopt aan bij IMF

IMF-topvrouw Christine Lagarde op bezoek bij de Egyptische president Mohamed Morsi om te onderhandelen over een noodlening aan zijn land. (Foto Reuters)

Egytpe vraagt officieel steun aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat meldt de woordvoerder van Christine Lagarde, de topvrouw van het fonds. Caïro wil een lening van 4,8 miljard dollar (3,8 miljard euro) om de dringendste budgettaire nood te lenigen.

Vorige week verklaarde de Egyptische minister van Financiën dat de regering in Caïro onderhandelt met het IMF over een lening groter dan de voorziene 3,2 miljard dollar. Christine Lagarde verblijft momenteel in de Egyptische hoofdstad om te onderhandelen over de voorwaarden van die lening.

'We hebben officieel een lening van 4,8 miljard dollar gevraagd en de onderhandelingen daarover zijn bezig', verklaarde de woordvoerder van de Egyptische president.

De lening moet de budgettaire nood in het Noord-Afrikaanse land lenigen. Sinds de val van de voormalige Egyptische leider Moebarak ging de financiële gezondheid van het land nog verder achteruit. De voorwaarden die het voorwerp uitmaken van de huidige onderhandelingen, behelzen waarschijnlijk de drastische hervorming van de economie en vergaande besparingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud