Advertentie
Advertentie

Frankrijk niet naar herdenking Rwanda-genocide

Christiane Taubira ©Photo News

Frankrijk heeft beslist af te zeggen voor de herdenking van de 20ste verjaardag van de genocide in Rwanda, na de verklaringen van de Rwandese president Paul Kagame, die Frankrijk beschuldigde van betrokkenheid bij de volkerenmoord. Dit heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag bekendgemaakt.

'Frankrijk is verbaasd over de recente beschuldigingen die de president van Rwanda geuit heeft. Die zijn in tegenspraak met het proces van dialoog en verzoening dat sinds verscheidene jaren tussen onze twee landen aan de gang is', zei de woordvoerder van het ministerie, Romain Nadal.

'In deze omstandigheden zal Mevr. (Christiane) Taubira, minister van Justitie, zich maandag niet naar Kigali begeven', voegde hij eraan toe.

'Frankrijk betreurt dat het niet kan deelnemen aan de herdenking van de 20ste verjaardag van de genocide, want het houdt eraan eerbied te tonen voor de herinnering van de slachtoffers en mee te rouwen met de families en het Rwandese volk', benadrukte Nadal.

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken gaf desgevraagd te kennen dat de minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, en de minister van Ontwikkelingssamenwerking, Jean-Pascal Labille, zoals gepland zullen deelnemen aan de herdenkingsplechtigheden van maandag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud