Jihadisten richten bloedbad aan in Burkina Faso

De president van Burkina Faso, Roch Marc Christian Kabore ©AFP

Minstens 100 burgers werden gedood bij een nachtelijke aanval op een dorp in het Noorden van het West-Afrikaanse land.

Bewapende milities hebben ongeveer 100 burgers gedood tijdens een nachtelijke aanval op een dorp in het noorden van Burkina Faso. Dat melden meerdere internationale persagentschappen op basis van regeringsbronnen. Het voorlopige dodental van de regering maakt de aanval de dodelijkste terreuraanslag sinds 2015 in het West-Afrikaanse land.

Een jihadistische groepering sloeg vrijdag in de nacht toe en doodde inwoners van het dorp Solhan in de provincie Yagha, grenzend aan Niger. Ze verbrandden ook huizen en de marktplaats, zei de regering in een verklaring. De regering, die een periode van 72 uur van nationale rouw afkondigde, spreekt van een terreuraanval. Voorlopig eiste geen enkele groepering de verantwoordelijkheid op.

Aanslagen door jihadisten die banden hebben met al-Qaeda en de Islamitische Staat zijn sinds het begin van het jaar sterk toegenomen in de Sahel-regio in West-Afrika, met name in Burkina Faso, Mali en Niger. Door het geweld in Burkina Faso zijn in iets meer dan twee jaar meer dan 1,14 miljoen mensen op de vlucht geslagen, terwijl het arme, dorre land ook zo'n 20.000 vluchtelingen opvangt uit buurland Mali die bescherming zoeken tegen jihadisten. In maart doodden aanvallers 137 mensen bij gecoördineerde aanvallen op dorpen in het zuidwesten van Niger.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud