Advertentie
Advertentie

Liberia als eerste vrij van Ebola

©AFP

Liberia, het Afrikaanse land waar het meest mensen stierven aan Ebola, heeft als eerste land de ziekte overwonnen. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie meegedeeld.

De Afrikaanse landen Guinea, Liberia en Sierra Leone werden vanaf eind 2013 getroffen door de erg besmettelijke ziekte. Maar in Liberia is geen nieuw geval meer ontdekt sinds de begrafenis van het laatste slachtoffer 42 dagen geleden. Dat is tweemaal de incubatieperiode van 21 dagen.

'We zijn uit het bos. We zijn vrij van Ebola', aldus het ministerie van Informatie van Liberia. 'Dat is te danken aan onze partners, die samen met ons gestreden hebben tegen Ebola.'

De epidemie breidt nog steeds uit in Sierre Leone en Guinea, maar tegen een trager tempo. Er werden in de drie landen samen 26.000 mensen besmet door de ziekte. Daarvan zijn er 11.000 overleden, van wie 4.700 in Liberia.

De strijd tegen de ziekte verliep moeizaam. De drie landen hadden bij de start van de epidemie slechts 500 dokters. Bovendien was de medische infrastructuur zwaar aangetast door burgeroorlogen.

De epidemie heeft de economieën van de drie landen zware schade toegebracht. Het Internationaal Monetair Fonds verwacht dat de economische activiteit in 2015 in Guinea, Liberia en vooral Sierra Leone zal krimpen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud