Minstens 7 doden na terreuraanslag in Somalië

Een aanval op een hotel in Mogadishu kostte aan zeven mensen het leven. ©REUTERS

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn minstens zeven mensen omgekomen na een aanval van de Islamitische terreurbeweging al-Shabaab, die gelinkt is aan Al-Qaeda, op een hotel. Een elite-eenheid kon na een interventie het gebouw heroveren.

Een populair hotel in de Somalische hoofstad Mogadishu was vrijdag het mikpunt van een gewelddadige aanslag van de Islamitische terreurbeweging Al-Shabaab. Met explosieven forceerden enkele militanten hun weg in het hotel. Daarbij kwamen minstens zeven mensen om het leven.  

De aanslag werd al opgeëist door al-Shabaab, de plaatselijke tak van terreurbeweging Al-Qaeda. Die voerden eerder ook al aanvallen uit in de omringende landen, zoals Kenia. Een  elite-eenheid kon na een interventie grote delen van het gebouw heroveren. Zes van de negen strijders zijn daarbij omgekomen. 

Mogadishu, hoofdstad van Somalië.

Tot 2011 was Mogadishu, de hoofdstad van het gefaalde land Somalië, nog grotendeels in handen van Al-Shabaab. Een troepenmacht van de Afrikaanse Unie kon hen daarna uit de stad verwijderen, maar de groepering blijft wel guerilla-aanvallen uitvoeren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud