Advertentie

Opnieuw buitenlander gedood in Johannesburg

©AFP

In het Zuid-Afrikaanse Johannesburg, dat het toneel vormt van xenofoob geweld tegen buitenlandse Afrikaanse immigranten, is opnieuw een buitenlander gedood tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag. De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma annuleerde daarom een buitenlandse reis.

De politie wilde evenwel niet zeggen of er een directe link is met het recente geweld. 'Ik kan bevestigen dat er een moordonderzoek geopend is', aldus politiewoordvoerder Lungelo Dlamini. De woordvoerder weigerde de nationaliteit van het slachtoffer, dat neergestoken werd, vrij te geven.

Het xenofobe geweld in Zuid-Afrika brak het eerst uit in Durban, in het oosten van het land, net voor Pasen, om daarna uit te breiden naar Johannesburg. Bij het geweld vielen tot dusver al zeker zes doden. Het gaat onder meer om mensen uit Malawi en Ethiopië, onder wie een jongen van veertien. Zowat 5.000 mensen zijn op de vlucht.

De politiediensten in Johannesburg hebben zaterdag versterking gekregen, om nieuw geweld de kop te kunnen indrukken.

De regering van Malawi laat alvast honderden landgenoten-gastarbeiders evacueren uit Zuid-Afrika en ook de Zimbabwaanse president Robert Mugabe heeft het geweld in Zuid-Afrika zaterdag in de sterkste bewoordingen veroordeeld.

De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma annuleerde een buitenlandse reis naar aanleiding van het aanhoudende xenofobe geweld in zijn land.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud