Advertentie
Advertentie

Rebellen Jemen aanvaarden humanitair bestand

©AFP

Er komt een tijdelijk 'humanitair' bestand tussen de sjiïtische rebellen in Jemen en Saoudi-Arabië. De wapenstilstand gaat in dinsdagavond laat.

De Houthi-rebellen in Jemen zijn bereid 'positief' te reageren op de wapenstilstand die Saoedi-Arabië vrijdag aankondigde. De wapenstilstand  zal op 12 mei ingaan, aan het einde van de avond.

De rebellen hopen en op die manier 'een einde te maken aan het lijden' van de Jemenitische bevolking. dat melden de ze in een verklaring die werd voorgelezen op de televisiezender al-Massirah. Het afgescheurde legercontingent dat de ex-president Saleh trouw blijft en de kant koos van de Houthi-rebellen, liet eerder zondagochtend al weten dat ze willen ingaan op het voorstel voor een wapenstilstand.

Zondagochtend bombardeerde de Saoedische coalitie wel nog het paleis van de voormalige president Saleh. Die was op het moment van de aanslag niet in de hoofdstad Sanaa aanwezig.

De Saoudi's steunen in Jemen de zittende president Abd Raou Mansour.

In  Hodeida, in het westen van Jemen, is intussen een VN-cargoschip aangekomen met brandstof en uitrusting aan boord. De lading is bedoeld als humanitaire hulp. Gebrek aan brandstof had de toevoer van humanitaire voedslehulp helemaal stilgelegd.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud