Advertentie

Rwanda organiseert WK wielrennen in 2025

Rwanda organiseert sinds 2001 jaarlijks een eigen Ronde van Rwanda.

Voor het eerste strijkt het wereldkampioenschap wielrennen neer op het Afrikaanse continent. Het wielergekke Rwanda krijgt de eer om het event in 2025 te organiseren.

De Internationale wielerbond UCI moet het nog bevestigen, maar de Rwandese wielerbond maakte donderdag bekend dat het land het wereldkampioenschap wielrennen van 2025 mag organiseren. Dat de keuze op het kleine Oost-Afrikaanse land lijkt te vallen, heeft zonder meer te maken met de rijke wielertraditie.

Rwanda, Le Pays des Mille Collines (het 'land van de duizend heuvels'), staat bekend als een prachtig fietsland. Kasseihellingen en lange geasfalteerde wegen, aar ook pittige cols. De bekendste is de Muur van Kigali - de 'Kwa Mutwe'. Een kasseienklim van 500 meter in de hoofdstad die naar verluidt de allure van de Muur van Geraardsbergen heeft.

Cultevent

Rwanda organiseert sinds 2001 jaarlijks een eigen Ronde van Rwanda. Een achtdaagse rittenkoers die sinds 2009 onderdeel is van de UCI-kalender. Zonder meer een cultevent in de koers. Deelnemers getuigen steevast van een uitzinnig publiek, dat met fluiten, trommels en vlaggen gierend enthousiast supportert.

Volgend jaar strijkt het wereldkampioenschap op de weg neer in Wollongong, Australië. In 2023 organiseert Glasgow een groot Super-WK voor alle disciplines van de UCI. Een jaar later is het de beurt aan Zwitserse stad Zürich. Daarna is het de beurt aan Rwanda.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud