Sierra Leone lam door nieuwe ebola-opstoot

Een inwoner in Freetown wordt op koorts gecontroleerd. ©ANP

Het West-Afrikaanse land Sierra Leone ligt vanaf vrijdag drie dagen volledig stil, nadat er afgelopen week 55 nieuwe gevallen van ebola werden ontdekt.

De zes miljoen inwoners van Sierra Leone moeten thuisblijven tot zondag terwijl gezondheidswerkers van deur tot deur gaan om informatie te verzamelen over nieuwe ebolabesmettingen en -doden.

De focus van de gezondheidswerkers ligt vooral op de hoofdstad Freetown en het noorden van het land, de epicentra van het virus, zegt Alfred Palo Conteh, hoofd van het nationaal ebolacentrum.

De regering hoopt dat ze deze maatregel "de laatste slag is om de ebola-uitbraak te beëindigen", zei Patrick Fatoma, ook van het nationaal ebolacentrum. In september paste ze de maatregel ook al eens toe om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen.

Sierra Leone is een van de zwaarst getroffen landen door het ebolavirus. Er werden 11.866 mensen besmet, 3.764 stierven aan de ziekte. Wereldwijd zijn de laatste 16 maanden 24.927 mensen besmet geraakt waarvan er 10.338 stierven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud