Advertentie
Advertentie

Tientallen doden bij zelfmoordaanslag op moskee in Nigeria

In Maiduguri zijn er de laatste tijd geregeld bloedige aanslagen. Begin oktober bliezen vier kamikazes zichzelf op, waarbij 10 mensen werden gedood. ©AFP

In een moskee in de buurt van Maiduguri, in het noordoosten van Nigeria, zijn donderdagavond minstens 30 mensen overleden na een dubbele zelfmoordaanslag.

Er is nog geen duidelijkheid over het precieze dodental. Hulpverleners ramen het op meer dan 30, maar een lokale militie die jihadistisch organisaties bestrijdt, heeft het over 42 slachtoffers.

‘Iedereen die in de moskee zat is dood. Er zijn geen overlevenden’, zei Muhtari Ahmadu, een handelaar die zich vlakbij de plaats van de aanval bevond.

Volgens de krant Premium Times werd de moskee tijdens het avondgebed aangevallen door twee kamikazes die hun bommen in het gebouw lieten ontploffen. Ze zouden zich onder de gelovigen hebben gemengd. Volgens ooggetuigen werd het gebouw ook verwoest.

De aanslag werd nog niet opgeëist, maar alles wijst in de richting van de jihadistische terreurgroep Boko Haram. Die organisatie heeft de voorbije maanden de aanvallen op burgerdoelwitten opgevoerd. Vaak gaat het daarbij om zelfmoordaanslagen met zelfgemaakte explosieven.

Dinsdag werden in Maiduguri nog zeven mensen gedood en raakten er elf gewond bij drie zelfmoordacties. Eind september vielen op een dag 46 doden bij drie bomaanslagen in de stad. Ook toen was een moskee het doelwit.

©De Tijd

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud