Advertentie

Tsjaad executeert tien leden van Boko Haram

Een foto van 26 augustus van terreurverdachten tijdens hun proces in N'Djamena. ©AFP

Tien vermoedelijke leden van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram zijn zaterdag geëxecuteerd in de Tsjadische hoofdstad Ndjamena, zo melden verschillende bronnen.

De tien waren nauwelijks 24 uur eerder ter dood veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een dubbele zelfmoordaanslag in Tsjaad.

'Ze werden doodgeschoten op een schietterrein ten noorden van Ndjamena', zo meldt een bron bij het gerecht. Ook een medewerker van de veiligheidsdiensten heeft de informatie bevestigd.

De tien zouden een belangrijke rol gespeeld hebben bij de uitvoering een dubbele zelfmoordaanslag die op 15 juni in de Tsjadische hoofdstad had plaatsgevonden. De ontploffingen aan het politiecommissariaat en de politieschool hadden toen aan in totaal 38 mensen het leven gekost.

De verdachten hadden vrijdag, na afloop van een drie dagen durend proces, de doodstraf gekregen. Het was voor het eerst dat vermoedelijke leden van Boko Haram voor het Tsjadische strafhof moesten verschijnen.

Het Afrikaanse land Tsjaad had de doodstraf begin dit jaar nog afgeschaft. Maar als gevolg van de aanslagen van de terreurorganisatie Boko Haram, besliste het parlement een maand geleden om de sanctie toch weer in te voeren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud