Tunis opgeschrikt door twee zelfmoordaanslagen

Een zelfmoordterrorist blies zich op aan een politieauto. ©AFP

Wie achter de aanslagen zit, is nog niet duidelijk. Er vielen één dode en acht gewonden.

In de Tunesische hoofdstad Tunis hebben donderdag twee zelfmoordaanslagen plaatsgevonden. Een zelfmoordterrorist blies zich op voor een politieauto in een centrale laan in de buurt van de Franse ambassade. Volgens de Tunesische overheid werd een politieagent gedood en raakten een andere politieagent en drie burgers gewond.

Kort daarna blies een tweede zelfmoordterrorist zich op aan het kantoor van de Tunesische veiligheidsdiensten. Volgens getuigen wilde de zelfmoordterrorist de gebouwen bestormen, maar kon de politie dat voorkomen. Er vielen vier gewonden. Wie achter de aanslagen zit, is nog niet duidelijk.

Bardomuseum

Volgens een correspondent van de nieuwszender France 24 zijn de omliggende straten afgesloten en geëvacueerd en is de politie ter plaatse.

De jongste jaren kreeg Tunesië met verschillende aanvallen te maken. In maart 2015 werden 21 toeristen en een politieagent gedood toen gewapende mannen het Bardomuseum in Tunis aanvielen. Drie maanden later werden 38 toeristen gedood bij de aanval op een hotel in de kuststad Sousse. Die werden toen opgeëist door de terreurgroep Islamitische Staat.

President in kritieke toestand

Kort na de aanslagen deelde de Tunesische overheid mee dat president Beji Caid Essebsi naar het ziekenhuis werd gebracht na een 'ernstige gezondheidscrisis'. Hij zou in een kritieke toestand zijn.

De 92-jarige Essebsi is sinds eind 2014 aan de macht en maakte onlangs bekend dat hij niet van plan is zich kandidaat te stellen bij de presidentsverkiezingen in november. Dat worden de derde verkiezingen sinds de opstand in 2011, waarbij dictator Zine El Abidine Ben Ali van de macht werd verdreven. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud