130 vluchtelingen verdronken voor Libische kust

Het reddingsschip Ocean Viking op de achtergrond. ©OCEAN VIKING via REUTERS

Voor de Libische kust is een schip met 130 vluchtelingen en migranten gekapseisd. Dat meldt SOS Méditerranée. Europa en Libië wijzen naar elkaar om de verantwoordelijkheid op te nemen.

Het reddingsschip Ocean Viking van de humanitaire organisatie SOS Méditerranée heeft donderdag 130 levenloze lichamen aangetroffen voor de kust van Libië. Meermaals stuurden drie schepen een noodsignaal uit. Maar veel tijd werd verloren omdat de Europese en de Libische autoriteiten niet overeen kwamen wie verantwoordelijk was.

De Europese autoriteiten vinden dat het de taak was van de Libische kustwacht om de zoekoperatie naar de drie boten in moeilijkheden te leiden. Maar die weigerde om zo'n operatie op poten te zetten.

Gebrekkig systeem

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) hekelt het gebrekkige systeem tussen verschillende autoriteiten om migranten en vluchtelingen op zee te helpen. Eerder deze week lieten 41 mensen het leven voor de Tunesische kust. Volgens IOM kwamen dit jaar al zeker 453 migranten om op weg naar het Europese continent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud