821 miljoen mensen in de wereld in hongersnood, 672 miljoen met overgewicht

Ondervoeding is opnieuw toegenomen in 2017. Vooral kinderen zijn getroffen door de stijgende hongersnood. ©Photo News

Het aantal mensen in hongersnood klom vorig jaar tot het hoogste niveau in acht jaar door extreme droogte en overstromingen, melden de Verenigde Naties.

Vorig jaar zaten 821 miljoen mensen met een voedseltekort, of 16,6 miljoen meer dan in 2016. Dat is een op de negen mensen. Een rapport van de Verenigde Naties geeft aan dat 50 miljoen kinderen niet genoeg wegen volgens hun gestalte. De voornaamste oorzaak zijn de klimaatschommelingen, maar ook politieke conflicten en economische crisissen spelen een rol.

1 op 9
Hongersnood
Een op de negen mensen in de wereld kampt met hongersnood. Het aantal mensen met een voedseltekort stijgt opnieuw, na negen jaar van daling.

Daar tegenover staat dat het aantal mensen met overgewicht toeneemt. Een op de acht is obees, meldt het rapport. Of 672 miljoen mensen in de wereld. Het probleem is vooral schrijnend in de Verenigde Staten, maar duikt ook op in Afrika en Aziƫ.

Het rapport 'The State of Food Security and Nutrition in the World' is een gezamenlijk initiatief van de FAO (de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN), Unicef, het World Food Programme, de Wereldgezondheidsorganisatie en het International Fund for Agricultural Development (IFAD).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect