Amsterdam en Wenen rode zone vanaf vrijdag

Reizen naar Amsterdam zijn niet meer toegelaten. ©Belgaimage

Buitenlandse Zaken breidt de lijst met rode zones in Europa uit nu corona ook in die gebieden aan een opmars bezig is.

Vanaf vrijdagmiddag moet ook wie terugkeert uit Noord- en Zuid-Holland - met onder andere de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag - verplicht een coronatest laten afnemen, gevolgd door thuisisolatie. Reizen naar die Nederlandse provincies is niet meer toegelaten, blijkt uit het aangepast reisadvies van de overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

Oostenrijk

Ook de Oostenrijkse hoofdstad Wenen krijgt vanaf vrijdag de rode kleur. De steden Tirol en Salzburg blijven oranje, wat betekent dat een coronatest en quarantaine na terugkeer aangeraden worden. In Frankrijk krijgen de departementen Aveyron, Gers, Ille-et-Vilaine, Indre-et-Loire, Isère, Loire, Maine-et-Loire, Nord, Pas-de-Calais, Puy-de-Dôme, Pyrénées-Atlantiques, Pyrénées-Orientales, Sarthe, Seine-Maritime, Tarn-et-Garonne en Vienne de rode kleur.

In Tsjechië kleurde de hoofdstad Praag vorige week al rood. Vanaf vrijdag 16 uur komen daar Midden-, Zuidwest-, Noordoost- en Zuidoost-Bohemen bij.
Ook het Zwitserse kanton Vaud, met onder meer de stad Lausanne, krijgt vrijdag de rode kleur. Vorige week verbood België ook al af te reizen naar het kanton Freiburg.
In Kroatië krijgen de provincies Virovitica-Podravina en Lika-Senj vanaf vrijdag een negatief reisadvies.

De adviezen voor de andere regio's zijn terug te vinden op diplomatie.belgium.be. Niet-essentiële reizen naar landen buiten de EU, de Schengenzone of het Verenigd Koninkrijk zijn nog altijd verboden. Wie langer dan 48 uur in het buitenland verblijft, moet het Passenger Locator Form invullen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud