Beleidslui proberen markten te sussen

IMF-voorzitter Dominique Strauss-Kahn (foto: Reuters)

De directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, heeft dinsdag een nieuwe terugval van de wereldeconomie uitgesloten, ondanks de toenemende bezorgdheid over het huidige economische herstel. Ook de Amerikaanse president probeerde beleggers te sussen.

'Het herstel zal zich voortzetten en er zal geen 'double dip'-recessie komen', aldus Strauss-Kahn tijdens een forum in Washington. De baas van het IMF deed deze uitspraak op een dag waarop de belangrijkste beurzen veel terrein verloren, wegens ongerustheid over de Europese schuldencrisis, de Chinese groei en tegenvallende economische indicatoren in de VS.

Volgens de meest recente ramingen, die in april gepubliceerd werden, verwacht het IMF dat de wereldeconomie zich herstelt van de recessie van 2009, met een groei van 4,2 procent in 2010 en 4,3 procent in 2011. In juli worden nieuwe ramingen van het IMF verwacht.

Tegenwind

Ook de Amerikaanse president Obama probeerde de markten te sussen. Na een ontmoeting met Federal Reserve-voorzitter Ben Bernanke bezwoer Obama dat de Amerikaanse economie vaart wint, ook al zorgt Europa voor 'tegenwind'. 'Door de problemen die we in Europa gezien hebben, merken we wat tegenwind en nervositeit op de markten. En dus zullen ons daar door moeten slaan', stelde de president.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud