Bill Gates zet alles in op strijd tegen corona

Bill Gates zet met zijn liefdadigheidsstichting alles in op de strijd tegen corona. ©REUTERS

De Bill & Melinda Gates Foundation, de liefdadigheidsstichting van de voormalige Microsoft-topman, zal al zijn middelen - 40 miljard dollar -voortaan volledig inzetten in de strijd tegen het coronavirus. Begin maart had Gates' stichting nog een grote coronastudie besteld in Leuven.

De Bill & Melinda Gates Foundation focuste de voorbije jaren vooral op projecten om ziektes als HIV, malaria en polio de wereld uit te helpen. Maar vanaf nu zullen alle teams van de organisatie worden ingezet in de strijd tegen het coronavirus, zegt Bill Gates zondag aan de Britse zakenkrant Financial Times. Gates' liefdadigheidsinstelling had tot nu toe al 250 miljoen dollar gepompt in onderzoek naar de bestrijding van het virus. 

Begin maart was nog bekendgeraakt dat het Rega Instituut aan het Leuvens Gasthuisberg op vraag van de Bill & Melinda Gates Foundation nog 15.000 moleculen test op hun eventuele werkzaamheid tegen het nieuwe coronavirus. 

Maar er zijn grotere inspanningen nodig om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, beseft de Microsoft-oprichter. 'Bepaalde economieën zullen gedurende jaren op een laag pitje draaien,' zegt Gates. 'Deze pandemie kan de wereldeconomie duizenden miljarden kosten.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud