Advertentie

Britse politie deelt opnieuw informatie over Manchester

©AFP

De Britse politie is opnieuw informatie over de aanslag in Manchester beginnen delen met de Amerikaanse diensten. Dat melden verschillende Britse media vrijdag.

De Britse politie had donderdag nog verklaard niet langer informatie met de VS te delen over de zelfmoordaanslag die in Manchester aan 22 mensen het leven had gekost. De Britten waren namelijk niet te spreken over de vele lekken die in de Amerikaanse media waren opgedoken.

Een foto die verscheen in The New York Times. ©AFP

Zo publiceerde de krant The New York Times woensdag nog exclusieve foto's met verschillende onderdelen van de bom en de rugzak die bij de aanslag werd gebruikt. Daarop waren bloedresten te zien.  Eerder was ook al de naam van de vermoedelijke dader, Salman Abedi, door Amerikaanse media bekendgemaakt op een moment dat de Britse diensten die informatie nog geheim wilden houden.

Mark Rowley van de antiterreurpolitie stelt evenwel dat de VS intussen bijkomende garanties hebben gegeven over de geheimhouding van de ontvangen inlichtingen. Het delen van informatie is daardoor weer hervat. 'Na het ontvangen van nieuwe garanties, wordt er nauw samengewerkt met onze belangrijkste partners, ook met de bondgenoten in de 'Five Eyes'-alliantie', zo verklaart hij aan The Guardian.

Onderzoek

Met de 'Five Eyes'-alliantie verwijst hij naar een partnerschap tussen de inlichtingendiensten van het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada, Australiƫ en Nieuw-Zeeland.
De Britse eerste minister Theresa May had de Amerikaanse president Donald Trump donderdag tijdens de NAVO-bijeenkomst in Brussel nog aangesproken over de perslekken. Trump had daarop toegegeven dat de lekken 'erg verontrustend' zijn. Hij heeft ook een onderzoek bevolen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud