De American footballcompetitie steekt 250 miljoen dollar in racismebestrijding

©EPA-EFE

De American footballcompetitie NFL gaat de komende tien jaar 250 miljoen dollar uittrekken voor de bestrijding van racisme.

'De NFL vergroot zijn inspanningen op het gebied van sociale rechtvaardigheid door middel van een fonds ter waarde van 250 miljoen dollar voor een periode van tien jaar ter bestrijding van systematisch racisme. En ter ondersteuning van de strijd tegen de voortdurende en historische onrechtvaardigheden waarmee Afro-Amerikanen worden geconfronteerd', aldus de sportbond.

'De NFL en onze clubs zullen blijven samenwerken met NFL-spelers ter ondersteuning van programma's ter hervorming van het strafrecht, politiehervormingen en economische en educatieve vooruitgang.'

De verbintenis overtreft de bijna 90 miljoen dollar die de NFL in 2017 gedurende zeven jaar heeft toegezegd voor sociale rechtvaardigheid. Dat plan was het resultaat van onderhandelingen tussen NFL-eigenaren en de spelers naar aanleiding van de door Colin Kaepernick geleide volksliedprotesten in de seizoenen 2016 en 2017.

Bestuurslid Roger Goodell van de NFL zei onlangs dat zijn organisatie een fout had gemaakt door vreedzaam protest tegen racisme niet aan te moedigen. Hij kwam tot die conclusie nadat de zwarte Amerikaan George Floyd door politiegeweld om het leven was gekomen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud