Drama Essex: gearresteerde bracht oplegger naar Zeebrugge

De koelwagen waarin 39 lijken werden gevonden. ©REUTERS

De man die de Ierse politie zaterdag in de haven van Dublin heeft gearresteerd, is de degene die de oplegger met koelcontainer naar Zeebrugge heeft gebracht. Dat zegt het federaal parket.

Het betreft een Noord-Ier die omwille van andere zaken werd gearresteerd toen hij met zijn vrachtwagen ontscheepte van een ferry die uit Frankrijk kwam. Volgens berichten in Ierse media gaf hij toe meerdere dagen in Frankrijk te hebben vertoefd.

De politie van het Engelse Essex, die het onderzoek voert naar de 39 lijken in de koelwagen, was in hem geïnteresserd in verband met de bewegingen die de container heeft gemaakt, luidde het in de Britse pers. De container verhuisde vanuit Zeebrugge naar Engeland.

De arrestatie gebeurde op basis van informatie die Belgische speurders hadden meegedeeld aan de Britse autoriteiten.

Vijf arrestaties

In totaal zijn nu al vijf verdachten al dan niet tijdelijk aangehouden. De chauffeur van de vrachtwagen Scania die later met de oplegger naar het Verenigd Koninkrijk reed, is beschuldigd van onvrijwillige doodslag, mensenhandel, hulp aan illegale migratie en witwassen van geld. Drie anderen, onder wie de eigenaars van de Scania-vrachtwagen, werden opgepakt maar later weer vrijgelaten.

Woensdag werden 39 lijken gevonden in een koelwagen op de industriezone van Grays in het graafschap Essex, 30 kilometer van Londen. Eerst dacht men dat de slachtoffers Chinezen waren, maar het ziet er steeds meer naar uit dat het Vietnamese vluchtelingen waren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud