Advertentie
Advertentie

Engeland schrapt quarantaine voor Europeanen die gevaccineerd zijn

©REUTERS

Europeanen en Amerikanen die volledig gevaccineerd zijn, moeten binnenkort niet meer in quarantaine als ze naar Engeland reizen. Dat heeft de Britse regering beslist.

De aanpassing, die sterk bepleit werd door de toeristische sector, gaat komende maandag om 3 uur lokale tijd (4 uur Belgische tijd) in. Dat meldt de Britse minister van Transport Grant Shapps in een tweet, waarin hij zich opgetogen toont over hoe de regering 'helpt mensen uit de Verenigde Staten en Europa te herenigen met hun familie en vrienden in het Verenigd Koninkrijk'.

Concreet vervalt de quarantaineplicht voor reizigers uit beide regio's als ze volledig gevaccineerd zijn. De verplichte - negatieve - coronatest bij aankomst en de PCR-test op de tweede dag in Engeland blijven wel overeind. Gevaccineerde inwoners uit andere landen zouden binnenkort ook het land in mogen zonder quarantaine.

De versoepeling geldt alleen voor Engeland, omdat Schotland, Wales en Noord-Ierland andere coronarichtlijnen hanteren. Sinds de uitgestelde Freedom Day op 5 juli heeft de Britse regering zo goed als alle geldende coronamaatregelen losgelaten. Daarop volgde een stevige opmars van de besmettelijke deltavariant.

Proefproject

Dat de quarantaineplicht losgelaten wordt, is ingegeven door een proefproject van de Britse luchtvaartsector. De luchthaven Heathrow en de luchtvaartmaatschappijen British Airways en Virgin Atlantic toonden aan dat het mogelijk is om op efficiënte wijze de vaccinatiestatus van reizigers te controleren zonder wachtrijen te creëren aan de grens.

De geste van de Britse regering tegenover Amerikanen krijgt voorlopig geen weerklank in de Verenigde Staten. Het Witte Huis maakte eerder deze week duidelijk dat de inreisbeperkingen voor reizigers uit Europa en andere landen voorlopig niet versoepeld worden. 'Vanwege de deltavariant blijven we de bestaande reisbeperkingen op dit moment handhaven', klonk het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud