Erdogan: 'Israël is barbaarser dan Hitler'

©AFP

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft zich in ongekend felle bewoordingen uitgelaten over het Israëlische optreden in de Gazastrook. 'Zij die Hitler dag en nacht veroordelen zijn Hitler voorbijgestreefd in barbaarsheid.'

'Ze hebben noch menselijkheid, noch geweten, noch eergevoel', zo haalde hij uit tijdens een speech in de provincie Ordu aan de Zwarte Zee.

Erdogan verhardt zijn toon naar aanleiding van het zware offensief dat Israël voert in Gaza. Daarbij zijn op dertien dagen tijd al meer daan 400 doden gevallen, waaronder veel burgers en kinderen. De Turkse premier beschuldigt Israël ervan bezig te zijn met 'een genocide'. Hij sluit uit dat de relaties met Turkije kunnen verbeteren zolang hij aan de macht is.

De relatie tussen Israël en Turkije staat de laatste tijd weer zwaar onder druk. Israël adviseert burgers voorlopig niet naar Turkije te reizen, nu daar hevig wordt geprotesteerd tegen het grondoffensief in Gaza. Erdogan benadrukte dat hij niet oproept tot aanvallen op Turkse Joden. 'Zij zijn burgers van dit land', aldus de premier.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud