Advertentie

‘Geef je personeel 3D-printer in plaats van saaie cursus'

©Jeff Chiu/ISOPIX

Tech-goeroe Chris Anderson loopt over van optimisme. De gewezen hoofdredacteur van Wired Magazine werd drie jaar geleden ondernemer. Samen met een 19-jarige Mexicaan richtte hij 3D-robotics op, de succesvolle producent van huis-, tuin- en keukendrones. Volgens Anderson moeten we veel meer de spirit omarmen dat goeie ideeën van overal kunnen komen.

‘Als mensen bij ons een 3D-printer willen, dan krijgen ze die. Of een 3D-scanner. Ze moeten geen toestemming vragen of verantwoording afleggen. Het is niet omdat het niet in je jobomschrijving staat dat je het niet mag doen. Geef mensen permission to play’, benadrukt de man die door Time uitgeroepen werd als een van ‘The Most Influential Minds in Tech’.

‘Wat kost een 3D-printer tegenwoordig? Niet zoveel, hoor. Stel, je hebt 1.000 werknemers, en je koopt 100 3D-printers. Die kosten pakweg 1.000 dollar per stuk. Dat is 100.000 dollar. En wat krijg je in de plaats? Wel, blije werknemers om te beginnen. Die veel langer gaan werken en nadien gaan knutselen, want het is superfun.’

‘Ze gaan zichzelf nieuwe skills aan­leren, omdat ze daarvoor zo gemotiveerd zijn. En wie weet komen ze wel met je volgende grote product! Dat lijkt me precies het soort investering dat je wil doen. In plaats van ze naar cursussen te sturen zodat ze kunnen bijleren, geef ze de tools zodat ze zichzelf kunnen trainen.’ 

Lees het volledige interview met Chris Anderson zaterdag in de weekendkrant. Op dinsdag 5 mei spreekt hij op het ‘New Insights’-event van De Tijd in Brussel.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud