Advertentie
Advertentie

Het sneeuwt in Caïro, voor het eerst in 112 jaar

Ultra-orthodoxe joden in Jeruzalem maken een sneeuwman. (foto: Reuters) ©REUTERS

Een sneeuwstorm heeft een wit tapijt over het Midden-Oosten gelegd. In Jeruzalem moesten automobilisten worden geëvacueerd en op Cyprus werden 37 dorpen afgesloten van de buitenwereld. Caïro ziet de eerste sneeuw in 112 jaar.

De sneeuwlaag in Jeruzalem is 37 cm dik. Zo'n pak sneeuw is 60 jaar niet gezien in de heilige stad die op meer dan 800 meter hoogte ligt. Duizenden woningen kwamen zonder stroom te zitten. Vele mensen kwamen te laat of zelfs helemaal niet op hun werk, omdat het openbaar vervoer zware hinder ondervond en grotendeels werd stilgelegd.

Burgemeester Nir Barkat heeft het leger om hulp gevraagd om geblokkeerde autobestuurders in veiligheid te brengen. De belangrijkste weg tussen Tel Aviv en Jeruzalem werd afgesloten Het vliegveld Ben Gurion bij Tel Aviv bleef een uur dicht.

'Historisch', noemde meteoroloog Sharon Wexler de winterprik op de openbare radio. De sneeuw begon donderdag te vallen en zou nog tot zaterdag blijven vallen. Scholen bleven voor de tweede opeenvolgende dag dicht. Het merendeel van de inwoners lijkt de raad van de autoriteiten op te volgen om thuis te blijven.

Op de toeristeneilanden Kreta en Cyprus zorgde de ongewoon hevige sneeuwval voor zware verkeershinder . Volgens de civiele bescherming waren op Cyprus 37 dorpen van de buitenwereld afgesloten, vooral dorpjes in het Troödosgebergte in het zuidwesten van het eiland.

Caïro heeft volgens zijn inwoners 112 jaar moeten wachten op het witte tapijt. Op Twitter circuleren tal van foto's.

More pictures of Cairo in the snow http://t.co/QixvCRc4f9 pic.twitter.com/i4NtsgOSuN— Joseph Weisenthal (@TheStalwart) December 13, 2013

Children playing in the snow, yes, snow in Medinety, New Cairo ;))) #Egypt pic.twitter.com/UskItBlx0I— Ranya Khalifa رانيا (@RanyaKhalifa) December 13, 2013

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud