Hollande sluit einde Russische sancties niet uit

©EPA

Als er tijdens de Oekraïne-top deze maand vooruitgang wordt geboekt, dan moeten de sancties die de Europese Unie aan Rusland oplegt verdwijnen. Dat vindt de Franse president François Hollande.

Tijdens een interview met de Franse radio Inter stelde Hollande zich bijzonder vergevingsgezind op voor de Russische president Poetin. Hij blikte vooruit naar de top over Oekraïne die binnen twee weken van start gaat. Hollande hoopt dat die een aanleiding kan zijn om de sancties die Europa aan Rusland oplegt, te laten vallen.

Al moet er dan wel stevige vooruitgang worden geboekt, zei de president. ‘Maar ik ben geen voorstander van een politiek die de dingen eerst doet verslechteren' , gaf hij toe. ' Het moet daarom mogelijk zijn de sancties snel op te heffen.’

Nadelen

Hollande verwees daarbij ook naar de nadelige gevolgen voor Europa van zo'n sanctiebeleid. ‘Als Rusland een crisis heeft, dan is dat niet perse goed nieuws voor Europa.’ Frankrijk moest onder meer afzien van de verkoop van twee oorlogsschepen aan Poetin. 

Hollande zegt bovendien overtuigd te zijn dat Poetin niet van zin is oost-Oekraïne te annexeren. ‘Poetin wil alleen dat Oekraïne geen lid van de NAVO wordt. Het is zeker niet zijn intentie om constant een een leger aan de Russische grenzen te stationeren.’

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud